Novi slučaj

Šestorica u Šibeniku privedena zbog napada na navijače drugog kluba. Htjeli djeci skinuti dresove

P. N.

U priopćenju ne navodi o kojim se skupinama radi, ali neslužbeno se doznaje kako su napadnuti navijači HajdukaŠibenska policija priopćila je kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom 34-godišnjaka, dvojicom 23-godišnjaka i dvojicom maloljetnika osumnjičenih za počinjenje tri kaznena djela nasilničkog ponašanja, zatim tjelesne ozljede na štetu 18-godišnjaka i tjelesne ozljede povezane sa zločinom iz mržnje na štetu 25-godišnjaka.


Navode kako su osumnjičeni “iz niskih pobuda prema pripadnicima drugih navijačkih skupina”, u noći s 26. na 27. svibnja u Šibeniku počinili više napada. Prvo su u četvrtak oko 23,30 sati dvojica 34-godišnjaka i maloljetnik zaustavili osobni automobil u kojem su primijetili navijačko sredstvo jednog nogometnog kluba i zatim tjelesno napali 18-godišnjaka i lakše ga ozlijedili.


Sat vremena kasnije su 34-godišnjak i maloljetnik tjelesno napali 25-godišnjaka i pritom ga lakše ozlijedili te su mu istrgnuli ruksak s osobnim stvarima i dokumentima. U 1,45 su 34-godišnjak, dvojica 23-godišnjaka i dva maloljetnika, pristupili 42-godišnjaku s dvoje djece gdje su htjeli na grubi način uzeti majice s obilježjima jednog nogometnog kluba u čemu su bili uporni, ali nisu uspjeli.
“Pretragama obiteljskih kuća, stanova i osobnih automobila kojima se osumnjičeni koriste kod njih su pronađena dva pepper spreja, teleskopska palica i jedno pirotehničko sredstvo. Petorica osumnjičenih (dvojica 34-godišnjaka, 23-godišnjak i dvojica maloljetnika) su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, dok je drugi 23-godišnjak prijavljen redovnim putem”, javlja policija.


U priopćenju ne navodi o kojim se skupinama radi, ali neslužbeno se doznaje kako su napadnuti navijači Hajduka koji su nosili obilježja tog kluba, budući je tog dana igrana utakmica finala Kupa između Hajduka i Rijeke.