Prometne nesuglasice okidač

Šest osoba prijavljeno za prijetnje, nanošenje ozljeda i narušavanje. Među njima i policajac koji je udaljen iz službe

Šarlota Brnčić

Ilustracija Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ilustracija Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Osumnjičeni 53-godišnjak je policijski službenik PU šibensko-kninske.Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad ukupno šest osoba, petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, kao i za remećenje javnog reda i mir.


Utvrđeno je kako je 8. kolovoza u večernjim satima (oko 19.40 sati) na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača zaustavila.


Došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (kasnije konstatirane lakše tjelesne ozljede).
Nakon tog događaja, oko 20.40 sati, otac maloljetne osobe zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak.


Po dolasku u dvorište sumnja se da je 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede.


Dalje je utvrđeno kako postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba tjelesno napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede.


Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:


– 53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje,


– 69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje,


– 37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda,


– 36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda,


te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, ističu iz PU šibensko-kninske.


Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.


S obzirom da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe.