Uhićen 24-godišnjak

Serijski kradljivac smješten iza brave. Krao po Rijeci, Krku, u Matuljima, ali i Ogulinu

Šarlota Brnčić

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Policija ga sumnjiči da je u siječnju iz trgovine u sklopu prodajnog centra na Pećinama ukrao više komada različitih odjevnih predmeta. Time je tvrtku sa sjedištem u Zagrebu oštetio za oko 5.700 kunaU riječkoj Drugoj policijskoj postaji dovršena je krim-obrada nad 24-godišnjakom zbog sumnje u kaznena djela iz domene imovinskog kriminaliteta.


Policija ga sumnjiči da je u siječnju iz trgovine u sklopu prodajnog centra na Pećinama ukrao više komada različitih odjevnih predmeta. Time je tvrtku sa sjedištem u Zagrebu oštetio za oko 5.700 kuna.


Tijekom istraživanja je otkriveno i da je u veljači i ožujku počinio krađu na području Krka, odnosno, razbojničku krađu u parfumeriji na području Matulja. Osim toga, otkriveno je kako je prošle godine na području Ogulina počinio tešku krađu provaljivanjem u skladište iz kojega je otuđio različite željezne predmete, kao i kombi kojim se potom koristio. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima, kojom su oštećene dvije tvrtke sa sjedištem u Zagrebu te krčka tvrtka, cijeni se na oko 130.000 kuna.
Nakon završetka istraživanja, zbog sumnje u dvije krađe, tešku krađe provaljivanjem, razbojničku krađu i neovlaštenu uporabi tuđe pokretne stvari, 24-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku.