U kritičnom stanju

Šefu kolodvora Škrljevo i dalje ugrožen život: Hitno je operiran, morali mu amputirati potkoljenicu

Šarlota Brnčić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Okolnosti pod kojima se zbila nesreća još uvijek rasvjetljava policija zajedno s inspektoratom rada. Dosadašnja saznanja ukazuju na to da je u trenutku nailaska putničkog vlaka koji je prometovao na relaciji Ogulin – Rijeka, šef kolodvora Franjković razgovarao na mobitelRIJEKA Šef kolodvora Škrljevo, 52-godišnji Nikola Franjković, koji je prekjučer rano ujutro teško stradao u željezničkoj nesreći u blizini željezničke postaje Škrljevo, i dalje se nalazi u vrlo teškom stanju.


Njegovo zdravstveno stanje jučer je ocijenjeno vrlo kritičnim, život mu je i dalje ugrožen te se u Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a na Sušaku čini sve što je u ljudskoj mogućnosti da bi mu se spasio život. Nažalost, u naletu putničkog vlaka čiji dolazak iz još uvijek nerazjašnjenog razloga nije čuo zadobio je teški prijelom zdjelice, višestruke prijelome rebara, a tijekom hitnog operativnog zahvata morala mu je biti amputirana potkoljenica.


Okolnosti pod kojima se zbila nesreća još uvijek rasvjetljava policija zajedno s inspektoratom rada. Dosadašnja saznanja ukazuju na to da je u trenutku nailaska putničkog vlaka koji je prometovao na relaciji Ogulin – Rijeka, šef kolodvora Franjković razgovarao na mobitel i da nije čuo signale upozorenja. To se dogodilo izvan radnog vremena, odnosno na pruzi se nalazio prije početka radnog vremena, a čini se da je razlog njegova obilaska tog dijela pruge bila prije par dana prijavljena deformacija kolosijeka uslijed velikih vrućina.
Izgleda da ga je to nagnalo da osobno provjeri stanje na terenu, no zašto nije čuo signale upozorenja, da li ga je previše zaokupio razgovor na mobitel, za sada se može samo pretpostavljati.