Kraj potrage

Sam došetao do sjedišta splitske policije: Predao se bankar iz Vrlike koji je iz sefa odnio 11 milijuna kuna?

Hina

Foto Ivo Čagalj / PIXSELL

Foto Ivo Čagalj / PIXSELLVrlički bankar, koji je prije nekoliko dana pronevjerio 11,5 milijuna kuna iz OTP bankei navodno pobjegao u BiH, predao se utorak oko 9 sati splitskoj policiji.


Kako se doznaje Srđan Djaković (59) jutros je došao do zgrade Policijske uprave splitsko-dalmatinske gdje se predao, no još se ne zna je li sa sobom ponio novac koji je uzeo iz banke. U policiji su potvrdili da je bankar uhićen te da se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.


Bankar koji je u OTP banci u Vrlici radio kao voditelj poslovnice koja je pred zatvaranjem prije sedam dana je navodno naručio veću svotu novca u gotovini nakon čega je nestao.
U početku su njegove kolege mislile da je otet, no nakon što je otvoren trezor banke shvatili su zašto je nestao. Policija je odmah nakon otkrića pronevjere krenula u potragu za bjeguncem s novcem, no do jutros nisu imali rezultata.


Je li odbjegli bankar pregovarao s nekim o svojoj predaji i s kim točno još uvijek se ne zna, kao ni to koji mu je bio motiv da počini takvo kazneno djelo.