Pod maliganima

Sa 2,77 promila i bez vozačke izgubio kontrolu i udario u ogradu. Drugi sa 2,50 promila zaustavljen na Ipsilonu

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Novi list

Ilustracija / Foto Novi list

Nakon prometne nesreće 41-godišnjak se udaljio s mjesta nesreće.Sinoć, oko 21.25 sati na županijskoj cesti 5200, nedaleko Stancije Peličeti, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta.


Nesreća se dogodila kada je 41-godišnjak upravljao automobilom Opel, osječke registracijske oznake, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,77 promila.


Vozač je u jednom trenutku zbog visoke koncentracije alkohola izgubio nadzor nad automobilom i udario u zaštitnu ogradu u vlasništvu pravne osobe iz Pule.
Nakon prometne nesreće 41-godišnjak se udaljio s mjesta nesreće bez da je oštećenoj pravnoj osobi ostavio podatke o sebi i vozilu.


Brzom intervencijom policijskih službenika, muškarac je uskoro pronađen, uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje.


U gotovo isto vrijeme, oko 21.30 sati, pulski prometni policajci su na Istarskom ipsilonu zaustavili automobil Opel, osječke registracijske oznake, kojim je iz smjera Pule u smjeru Vodnjana, bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,50 promila upravljao 45-godišnji bosanskohercegovački državljanin.


Vozač je uhićen i zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten u posebne prostorije policijske postaje.


Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv oba vozača se pokreće prekršajni postupak.