Kršenje mjera

S važećom mjerom samoizolacije nonšalatno došla u šalter salu riječke policije

Šarlota Brnčić

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZAOd prošlog petka, 30. travnja do danas na području Policijske uprave primorsko-goranske u kršenju epidemioloških mjera zatečeno je 11 osoba.


Tako je jučer, u šalter sali Policijske uprave, zatečena 59-godišnjakinja s važećom mjerom samoizolacije. Također, izvan svojih domova, odnosno mjesta gdje bi se trebali nalaziti dok im traje mjera samoizolacije na ulici u Čavlima zatečen je 34-godišnjak, a u Delnicama 44-godišnjakinja.


I ovog tjedna na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak prilikom izlazne granične kontrole u kršenju epidemioloških mjera uhvaćeno je sedam stranih i jedna hrvatska državljanka. Riječ je o troje državljana Italije i državljanima Rumunjske, Njemačke, Austrije, koji su kao i hrvatska državljanka pristupili graničnoj kontroli unatoč mjeri samoizolacije, dok je državljanin Bosne i Hercegovine prekršio propisano vrijeme tranzita od 12 sati te se zadržao na područje Republike Hrvatske nekoliko dana.
Zbog prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima su izdani prekršajni nalozi i izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.