Krim-obrada

S ukradenim Fiatom skrivio prometnu nesreću, a nakon što je uhićen, policija mu našla gotovo pola kile marihuane

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osim droge imao je jedan plinski i jedan startni pištolj.Porečka je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila sumnju da je 23-godišnjak počinio kaznena djela krađa te neovlaštena proizvodnja i promet drogama.


U petak, oko 13.30 sati, policija je zaprimila dojavu o krađi Fiata, pulske registracijske oznake, 52-godišnjeg vlasnika. Nepoznati počinitelj odvezao se s automobilom iz Porečke ulice u Vrsaru u nepoznatom smjeru.


Pola sata nakon toga pristigla je dojava o prometnoj nesreći na raskrižju državne ceste D-75 i županijske ceste ŽC-5116 u Funtani, a u nesreći je sudjelovalo upravo otuđeno vozilo. Utvrđeno je kako je nesreću skrivio 23-godišnjak koji je upravljao otuđenim automobilom županijskom cestom te je skrenuo na državnu cestu i oduzeo prednost prolaska automobilu Ford, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 25-godišnjak. Od siline udarca, Ford se odbio i udario u stablo, pri čemu je vozač lakše ozlijeđen.
Policijski službenici uhitili su vozača koji je upravljao ukradenim automobilom. Obavljenim pretragama vozila i mladićevog ruksaka policijski službenici pronašli su 19 paketa s ukupno 477.2 grama marihuane te još 14.4 grama marihuane, kao i jedan plinski i jedan startni pištolj.


Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela, policijski službenici priveli su 23-godišnjaka jučer u poslijepodnevnim satima u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.


Radi posjedovanja oružja C kategorije, koje nije prijavio nadležnom tijelu, protiv mladića se pokreće prekršajni postupak, kao i zbog uzrokovanja prometne nesreće i odbijanja testiranja na prisutnost droge u organizmu.