Uhićen 48-godišnjak

Ukradenim automobilom bježao policiji, prolazio kroz raskrižja i kroz crveno svjetlo na semaforu

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Nakon kraće potjere policajci su na benzinskoj postaji u Markovcu Našičkom prisilili vozača ukradenog automobila na zaustavljanje gdje su ga i uhitiliPrave prometne muke zadao je policiji 48-godišnjak koji je u ukradenom autu bježao kroz naseljeno područje i pritom činio prekršaj za prekršajem, te ozbiljno ugrozio promet.


Sve je započelo jučer oko 17.45 sati, u Koprivnici, gdje je 48-godišnjak ukrao automobil. U večernjim satima, na benzinskoj postaji u Orahovici natočio je gorivo i udaljio se bez da je prethodno platio račun.


Auto-ophodnja policijske postaje Našice u redovnoj kontroli prometa uočila je ukradeni automobil u Donjoj Motičini. Policijski službenici su pokušali zaustaviti automobil, ali je vozač nastavio svojim putem bez zaustavljanja.
Vozač ukradenoga automobila nastavio je bijeg kroz mjesto Martin i Grad Našice u smjeru Markovca Našičkog u čemu su ga sprječavali policijski službenici uz svjetlosne bljeskalice i zvučne znakove policijskog automobila.


Prilikom bijega ukradenim automobilom počinio je više teških prometnih prekršaja od prekoračenja brzine, nepoštivanje prednosti prolaska na raskrižjima te prolaska kroz crvena svjetla na semaforima.


Nakon kraće potjere policajci su na benzinskoj postaji u Markovcu Našičkom prisilili vozača ukradenog automobila na zaustavljanje gdje su ga i uhitili. Radi savladavanja otpora i sprječavanja bijega nad 48-godišnjim počiniteljem uporabili su sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.