Putem društvene mreže

Rumunj dogovorio najam kuće za odmor u Medulinu, uredno platio, no kad je došao na adresu…

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto PU istarska

Ilustracija Foto PU istarska

Građanima se preporuča da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj.Pulska policija zaprimila je prijavu 36-godišnjeg rumunjskog državljanina koji je prevaren dok je pokušao unajmiti kuću za ljetovanje.


Državljanin Rumunjske je 23. srpnja putem društvene mreže dogovorio najam kuće za odmor u Medulinu te je osobi uplatio više tisuća kuna.


No, kada je došao na adresu na kojoj je trebao ljetovati, osobe s kojom je dogovorio ljetovanje nije bilo i prestala mu se javljati na pozive.
Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.


Građanima se preporuča da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj ima recenzija korisnika. Također je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna.


Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava.


– Ukoliko su u mogućnosti, savjetujemo građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192, ističu iz PU istarske.