Konačno "dolijao"

Riječki serijski razbojnik “pao” nakon provale u automobil na Zametu. Sa sobom imao i kuhinjski nož kojim je pljačkao

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto MUP

Ilustracija Foto MUP

Muškarac je vidjevši policijske službenike krenuo bježati no ubrzo su ga sustigli i priveli u policijsku postajuU ponedjeljak, u večernjim satima policija je zaprimila dojavu o provali u automobil na području Zameta u vlasništvu 61-godišnjeg njemačkog državljanina.


Dolaskom na mjesto događaja policija je u blizini zamijetila muškarca koji se po opisu oštećenika dovodi u vezu s počinjenim kaznenim djelom.


Muškarac je vidjevši policijske službenike krenuo bježati no ubrzo su ga sustigli i priveli u policijsku postaju.
Utvrđeno je da je riječ o 46-godišnjem hrvatskom državljaninu za kojim je raspisana potraga s mjerom uhititi zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva.


Prilikom pregleda osumnjičenika pronađeni su osobni dokumenti i novčanik oštećenog vlasnika automobila, ali i kuhinjski nož kao predmet povezan s počinjenjem razbojništva.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se, osim kaznenog djela teške krađe nakon koje je i uhvaćen, sumnjiči za počinjenje još četiri kaznena djela razbojništva i jedno djelo krađe.


Naime, osumnjičenik je 29. svibnja, u popodnevnim satima dana na području Kastva iz kombija otuđio torbicu u kojoj se nalazio mobitel, novčanik s dokumentima i drugi predmeti u vlasništvu dvoje hrvatskih državljana u dobi od 51 i 71 godinu.


Također, se sumnjiči da je u rujnu 2021. godine je prijeteći prodavačici nožem iz blagajne trgovine na Pehlinu otuđio oko 378,300 eura.


Osim toga, u siječnju te u dva navrata u svibnju ove godine, prijeteći nožem prodavačicama trgovina na području Rujevice i Zameta otuđio je oko 2.900 eura.


Počinjenim kaznenim djelima oštećen je jedan njemački i dvoje hrvatskih državljana, dvije tvrtke iz Rijeke i dvije sa sjedištem u Splitsko – dalmatinskoj županiji za oko 4.080 eura.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje ukupno šest kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.