Zatečeni kod Vrbovskog

Riječki ODO optužio dvojicu državljana BiH za krijumčarenje ilegalaca koje su nakrcali u teretno vozilo

Šarlota Brnčić

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Okrivljenicima se konkretno optužnicom stavlja na teret da su 4. rujna, zajedno i dogovorno i s ciljem da se prvookrivljenik okoristi za novčani iznos od 10.000 eura, a drugookrivljeni za novčani iznos od 3.000 eura, dogovorili prijevoz stranih državljana koji nezakonito borave u Republici HrvatskojRiječko Općinsko državno odvjetništvo je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske i po provedenom ispitivanju osumnjičenika, podiglo optužnicu protiv dvojice državljana Federacije Bosne i Hercegovine, 33 i 40-godišnjaka.Terete se za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja, boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.


Okrivljenicima se konkretno optužnicom stavlja na teret da su 4. rujna, zajedno i dogovorno i s ciljem da se prvookrivljenik okoristi za novčani iznos od 10.000 eura, a drugookrivljeni za novčani iznos od 3.000 eura, dogovorili prijevoz stranih državljana koji nezakonito borave u Republici Hrvatskoj.


Prvookrivljenika se tereti da je u tovarni prostor teretnog vozila, koji nije namijenjen prijevozu osoba, preuzeo i smjestio više stranih državljana. Optužnicom se drugookrivljenika tereti da je u iznajmljenom automobilu osiguravao pravac i rutu kretanja prvookrivljeniku te mu dojavljivao o mogućim policijskim ophodnjama postavljenima radi kontrole vozila i putnika.
Okrivljenici su imali namjeru, tereti ih se, prevesti strane državljane u blizinu graničnog prijelaza Republike Hrvatske sa Republikom Slovenijom kako bi oni, izbjegavajući graničnu kontrolu, ušli u Republiku Sloveniju, no u tome su ih spriječili policijski službenici na autocesti kod grada Vrbovsko.


Predloženo je, također, da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog od opasnosti od bijega.