Kradljivac

Riječka policija uhvatila ga na ukradenom mopedu, prijavljen i za grafitiranje po odgojnoj ustanovi

Šarlota Brnčić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Riječka prometna policija ga je zaustavila jučer oko 1 sata u Zvonimirovoj ulici u vožnji s ukradenim mopedom te ga priveliSuradnjom Prve policijske postaje Rijeka i Policijske postaje Opatije dovršeno je krim istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje u nekoliko kaznenih djela.


Policija ga sumnjiči da je od 31. ožujka do 6. travnja ove godine na području Opatije u ulici Nikole Tesle otuđio moped marke »Benelli 491 ST«, dok je u Rijeci u Tizianovoj ulici otuđio moped marke »Piaggio« kojim se i neovlašteno koristio.


Riječka prometna policija ga je zaustavila jučer oko 1 sata u Zvonimirovoj ulici u vožnji s ukradenim mopedom te ga priveli. Materijalna šteta počinjena kaznenim djelima cijeni se na oko 14.500 kuna, a moped »Piaggio« je vraćen vlasniku.
Tijekom istraživanja je također utvrđeno da je u listopadu prošle godine u ulici Mihačeva Draga počinio tešku krađu provaljivanjem u građevinski objekt u izgradnji, a u veljači ove godine je na području Podmurvica ispisivanjem grafita po zgradi odgojne ustanove počinio kazneno djelo oštećenje tuđe stvari.


Mladić je kazneno prijavljen za dvije krađe, tešku krađu provaljivanjem u pokušaju te oštećenja tuđe stvari mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.