"Dolijao"

Riječka policija u Kraljevici uhvatila 55-godišnjaka u pokušaju krađe, a za kojim je bilo raspisano čak pet potraga

Šarlota Brnčić

Ilustracija Snimio: Vedran KARUZA

Ilustracija Snimio: Vedran KARUZA

Nakon krim istraživanja prepraćen je na služenje kazne zatvora u OsijekJučer u popodnevnim satima na području Kraljevice počinitelj je razbio staklo sakralnog objekta u namjeri počinjenja teške krađe.


Budući da je zatečen u navedenom djelu, odmah je pobjegao, ali i vrlo brzo po dojavi je pronađen pa su ga policijski službenici priveli na kriminalističko istraživanje.


Riječ je o osumnjičeniku, 55-godišnjaku, za kojim je raspisano pet potraga u RH zbog počinjenja prekršajnih i kaznenih djela, od toga dvije prema pravomoćnim presudama za izvršenje kazne zatvora.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 55-godišnjak uz jučerašnji pokušaj teške krađe, prije mjesec dana također provalio u sakralni objekt na području Kraljevice i otuđio milodare.


Osim toga je u srpnju iz trgovačkog centra na području Kukuljanova otuđio par predmeta u vrijednosti desetak eura.


Završetkom kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 55-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za krađu i dvije teške krađe provaljivanjem, od kojih je jedna u pokušaju, te je temeljem raspisanih potraga prepraćen na služenje kazne zatvora u Osijek.