PU PG

Riječka policija se oglasila o navijačkom sukobu u centru grada. Već tijekom dana bilo uhićenih Šveđana

Portal Novi list

screenshot

screenshot

Od krhotina razbijenog stakla u ovom događaju je lakše ozlijeđen 40-godišnji švedski državljaninSinoć oko 23.40 sati u središtu Rijeke na Trgu 128. brigade HV-a došlo je do narušavanja javnog reda i mira između skupina navijača nogometnih klubova „Rijeka“ i „Djurgardens“ iz Stocholma, a eskalaciju sukoba spriječili su policijski službenici, priopćila je riječka policija


“Naime, skupine navijača spomenutih klubova su uz povike i pozive na sukob kod terase ugostiteljskog objekta počeli jedni na druge bacati čaše, boce, stolice…. No, policijski službenici su u cilju sprječavanja eskalacije sukoba i uz primjenu sredstava prisile ih razdvojili te izvršili potiskivanje, nakon čega je prestalo narušavanje javnog reda i mira. Od krhotina razbijenog stakla u ovom događaju je lakše ozlijeđen 40-godišnji švedski državljanin.


Inače, tijekom jučerašnjeg dana četiri švedska državljana, pod utjecajem alkohola, su uhićena i privedena u I. policijsku postaju Rijeka na postupanje zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U prekršajnom postupku danas će biti dovedeni u Prekršajni odjel nadležnog Općinskog suda”, navodi policija.