Novo priopćenje

Riječka policija sad javlja da nisu prijavili ozlijeđenog HGSS-ovca, evo što su pričali još u podne

Portal Novi list

Hari Brnad i Tihomir Pojer / Foto Mateo Levak

Hari Brnad i Tihomir Pojer / Foto Mateo Levak

Načelnik Druge policijske postaje Tihomir Pojer na današnjoj je press konferenciji novinarima odgovorio da je policija prekršajno prijavila dvije ozlijeđene osobePolicijska uprava-primorsko goranska oglasila se priopćenjem oko nečuvenog slučaja na Platku, gdje su MMA borci prebili pripadnike HGSS-a i trudnicu. Policija sve tretira kao prekršaj.


Sad su odlučili obavijestiti javnost da “između pet osoba za koje je utvrđeno počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nije riječ o ozlijeđenom pripadniku HGSS-a, kao što je netočno navedeno u objavama pojedinih medija”.


Prijavili pročelnika HGSS-a


Policija je prekršajno prijavila pročelnika HGSS-a Rijeka Marka Andrića.
“Policija mu stavlja na teret da je upravo on osoba koja prilazi s leđa muškarcu u crnoj jakni, povlači ga i baca na pod”, objavila je Nova TV.


Pogledajte što su zamjenik načelnika PU primorsko-goranske Hari Brnad i načelnik riječke Druge policijske postaje Tihomir Pojer tvrdili novinarima na press konferenciji.


“Utvrdili smo da je pet osoba počinilo prekršaj. Više je osoba bila tamo. Da, prijavljen je i pripadnik HGSS-a”, rekao je Brnad.Na pitanje novinara da preciziraju koje su osobe prekršajno prijavljene Hari Brnad odgovorio je:


“Osobe koje su bile u tom BMW-u kojeg ste vidjeli gore na Platku i druge osobe koje su se prethodno družile uz alkoholna pića u obližnjem ugostiteljskom objektu”, rekao je Brnad.


“Što nije zabranjeno”, sugerirala mu je novinarka, osvrčući se na dio njegove izjave o druženju u ugostiteljskom objektu.


“Što nije zabranjeno, naravno”, složio se Brnad.


Jesu li prijavljene i ozlijeđene osobe?


Jesu li među tih pet osoba i ozlijeđene osobe, pitali su dalje novinari.


“Načelniče…”, rekao je Brnad i okrenuo se prema Pojeru.


“Znači… da!”, rekao je načelnik Druge policijske postaje.


Zamoljen za dodatno pojašnjenje rekao je: “Nisu svih pet… Nema svih pet zadobivene ozljede. Neki od njih… jedni od sudionika su ozlijeđeni.”


Znači, dvoje ozlijeđenih su zapravo i prijavljeni?


“Da”, složio se.


Prema Pojerovim riječima, dakle, policija je prekršajno prijavila dvije ozlijeđene osobe. Kasnije su on i kolega novinarima dodatno objašnjavali da i ozlijeđena osoba može biti prekršajno prijavljena.


No tek se navečer saznalo da je zapravo prijavljen pročelnik HGSS-a Andrić koji se nije žalio na ozljede.


On je uostalom pokušavao razdvojiti napadače od žrtava, a svojeg ozlijeđenog kolegu, nakon što su su ga MMA borci brutalno nokautirali, pokušavao zbrinuti.


“Onesvijestio se. Okrenuli smo ga na bok, izvadili mu jezik i zbrinuli ga”, ispričao je Andrić.


Ostaje onda nejasno na koje je dvije ozlijeđene osobe Pojer uopće mislio kad je govorio o osobama protiv kojih je podignuta prekršajna prijava, ako među njima nije pripadnik HGSS-a.


Nakon packe DORH-a poslali im izvješće


Napomenimo i da su iz PU primorsko-goranske obavijestili javnost da su danas, 2. veljače, Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavili “opće posebno izvješće s kompletnom dokumentacijom vezano za događaj od 29. siječnja na skijalištu na Platku, a radi donošenja meritorne državno odvjetničke odluke”.


Učinili su to nakon što su danas iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci izašli s priopćenjem koje nije nimalo povoljno za policiju.


“Policijska uprava primorsko-goranska nije izvijestila ni Općinsko niti Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci o događaju na Platku od 29. siječnja 2023.


S obzirom da je prve informacije o navedenom događaju državno odvjetništvo saznalo iz medija, pisanim je putem 1. veljače 2023. zatražena od policije dostava pisanog izvješća o svemu do sada utvrđenom.


Izvješće policije do sada nije zaprimljeno zbog čega državno odvjetništvo nije moglo kvalificirati postupanje počinitelja.


Općinsko državno odvjetništvo u Rijeku će, po primitku izvješća, poduzeti sve potrebne radnje kako bi ocijenilo jesu li se u postupanju sudionika ovog događaja ostvarila obilježja kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti”, priopćili su ranije danas iz Općinskog državnog odvjetništva Rijeka.