Vikend u prometu

Riječanka u BMW-u s gotovo 3 promila, policijski presretač “ganjao” Ferrarija na autocesti

Šarlota Brnčić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin

Sveukupno su zabilježena 164 prometna prekršajaPrometna policija je i ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.


Najpijanija je ovoga puta bila žena koja se poprilično »zaigrala« sa kojom čašicom previše. Njoj je izmjereno visokih 2,96 promila i to u subotu oko 22.35 sati. Radilo se o 52-godišnjoj vozačici BMW-a, riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržana je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.


Najveća brzina od 184 km/h izmjerena je također u subotu oko 21.05 sati 51-godišnjem vozaču Ferrarija, zagrebačkih registracijskih oznaka kojeg je zaustavila posada policijskog presretača. Kretao se u smjeru Zagreba te pritisnuo gas unatoč ograničenju brzine od 110 km/h. Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije“ na rok od mjesec dana.
Sveukupno su zabilježena 164 prometna prekršaja i to 44 prekoračenja brzine, osam vožnji pod utjecajem alkohola, 18 nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet korištenja mobitela u vožnji, jedno upravljanje vozilom prije stjecanja prava, tri upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te još 81 različiti prometni prekršaj.