Vrijedan ulov

Riječanina zaustavili s Peugeotom te mu u prtljažniku i na stražnjoj klupi pronašli ukupno 56,10 kg duhana

Šarlota Brnčić

Foto: Carinska uprava

Foto: Carinska uprava

Namijenjen je bio prodaji na "crnom" tržištu na širem području RijekeProvodeći pojačane mjere nadzora na području Rijeke, carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Rijeka i policijski službenici MUP-a radi kontrole su u Rijeci zaustavili automobil marke Peugeot, hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin s područja Rijeke.


Pregledom vozila u prtljažnom prostoru i na stražnjoj klupi putničkog dijela vozila pronađeno je šest PVC vreća u kojima se nalazilo ukupno 56,10 kg sitno rezanog duhana, za koji vozač ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu i na koji nije obračunata i naplaćena trošarina, a namijenjen je prodaji na “crnom” tržištu na širem području Rijeke.


Pronađeni sitno rezani duhan je oduzet, a protiv osumnjičenog će Područna jedinica – Služba za mobilne jedinice Rijeka podnijeti nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. Kaznenog zakona.
Kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 6.403,82 eura oduzeto je vozilo korišteno za nezakonit prijevoz sitno rezanog duhana.