Podignuta optužnica

Riječanina terete za dovođenje u zabludu: Optužen da je čovjeku uzeo 50 tisuća eura lažući mu da će mu osigurati veliki kredit

Šarlota Brnčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Oštećenik je 41-godišnjaku, ne sumnjajući u istinitost njegovih navoda, na ime zatražene provizije u više navrata uplatio novac u ukupnom iznosu od 50.000 eura koji je okrivljenik zadržao za sebe bez da je kredit ishodovao, a niti je vratio novac.Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 41-godišnjaka zbog prijevare.


Optužnicom mu se stavlja na teret da je od kraja 2010. do 2020. godine na području grada Rijeke, s ciljem da se okoristi za veći iznos, doveo u zabludu oštećenika lažno mu prikazujući da će za proviziju od 50.000 eura ishoditi povoljan kredit kod inozemnih kreditora, iako je znao da kredit ne može isposlovati.


Oštećenik je 41-godišnjaku, ne sumnjajući u istinitost njegovih navoda, na ime zatražene provizije u više navrata uplatio novac u ukupnom iznosu od 50.000 eura koji je okrivljenik zadržao za sebe bez da je kredit ishodovao, a niti je vratio novac.
Neprestano je lažno uvjeravao žrtvu da će mu novac vratiti nakon što uspješno završi svoje poslovne projekte. Okrivljenika se tereti da je, u svojstvu zajmoprimca, sa oštećenikom kao zajmodavcem sklopio više ugovora i aneksa ugovora o zajmu kako bi ga održao u zabludi te je u tu svrhu izdao i dvije bjanko zadužnice, iako je znao da zadužnice nemaju novčanog pokrića.Na taj način 41-godišnjak je oštetio žrtvu za novčani iznos od 50.000 eura, priopćilo je državno odvjetništvo.