Okršaj u Mogoriću

SUKOB U LICI Riječanin uboden vilama, oteo ih i ubo napadača

Marin Smolčić

Ilustracija - policija / Davorin Visnjic/PIXSELL

Ilustracija - policija / Davorin Visnjic/PIXSELL

Najprije je došlo do svađe oko korištenja pašnjaka i sijena, pri čemu je 66-godišnjak vilama ubo 46-godišnjaka i lakše ga ozlijedio. Na to mu je Riječanin oteo vile i snažno ih zabio u podlakticu 66-godišnjaka i pri tome ga teško ozlijedio 


Protekloga vikenda u selu Mogorić pored Gospića dogodio se sukob u kojemu su kao oružje upotrebljenje stajske vile.


Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Rijeke zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede i nad 66-godišnjakom s područja Gospića zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo tjelesne ozljede.
 


Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika utvrđeno je da je u petak, 26. lipnja 2020. godine oko 19 sati na otvorenom prostoru u Mogoriću, između njih došlo do fizičkog sukoba.


 


Najprije je došlo do svađe oko korištenja pašnjaka i sijena, pri čemu je 66-godišnjak vilama ubo 46-godišnjaka i lakše ga ozlijedio. Na to mu je Riječanin oteo vile i snažno ih zabio u podlakticu 66-godišnjaka i pri tome ga teško ozlijedio.


Nakon sanacije ozlijeđeni je na vlastiti zahtjev pušten doma iz Opće bolnice Gospić. U ovome sukobu riječ je o stricu iz Mogorića i njegovom nećaku stalno nastanjenom u Rijeci.


 


Policija je uhitila oba sudionika „rata vilama“, predani su pritvorskom nadzorniku te su protiv njih podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.