Žrtva prevare

Riječanin kupio auto preko interneta, nikad ga nije dobio, a ostao i bez novca

Portal Novilist.hr

Ilustracija (ne prikazuje automobil iz članka) / Foto Sergej Drechsler

Ilustracija (ne prikazuje automobil iz članka) / Foto Sergej Drechsler

Iako je oštećenik uplatio dogovoreni iznos novca za kupnju vozila, ono mu do danas nije isporučenoPolicijski službenici II. policijske postaje Rijeka zaprimili su prijavu o počinjenju kaznenog djela računalna prijevara. Riječ je o kaznenom djelu kojim je oštećen 53-godišnji hrvatski državljanin kada je početkom rujna ove godine putem interneta s nepoznatom osobom ugovarao kupnju vozila.


Naime, iako je oštećenik uplatio dogovoreni iznos novca, vozilo mu do danas nije isporučeno. Materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna.


Kako ne bi postali žrtvama ove vrste kaznenog djela, policija građanima savjetuje da budu vrlo oprezni kod kupovanja putem interneta. Posebno se to odnosi na kupovanje skupljih stvari od nepoznatih fizičkih ili pravnih osoba u inozemstvu koje ne ostavljaju mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe.
Napominju pri tome da nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.