Skupa vožnja

Riječanin dobio prometnu kaznu od 42.000 kuna i dvije godine zabrane vožnje!

Šarlota Brnčić

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Riječ je inače o recidivistu koji je sjeo za upravljač u vrijeme važeće zabraneNajveća koncentracija alkohola od 3,32 promila, izmjerena je prošlog tjedna 37-godišnjem vozaču automobila u Rijeci. Njega su pripadnici interventne policije u utorak, u 21.30 sati, zaustavili na području Drenove na Kablarskoj cesti gdje je pod utjecajem alkohola upravljao Citroenom, riječkih registracijskih oznaka.


Riječ je inače o recidivistu koji je sjeo za upravljač u vrijeme važeće zabrane. Protiv 37-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te mu je predložena novčana kazna u iznosu od 42.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom “B“ kategorije na rok od dvije godine.


Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 59 prometnih nesreća, od kojih je jedna bila teža. U nesrećama je jedna osoba teže, a 11 je lakše ozlijeđenih. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 662.400 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je pet stranaca i 10 alkoholiziranih vozača.
Tijekom tjedna ukupno su alkotestirana 174 vozača, od kojih je kod njih 10 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih 10, je bilo u dobi iznad 35. godine života, pet vozača je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, dok je jedan u dobi između 18 i 25 godina. Troje vozača je odbilo alkotestiranje.