Lopovi u akciji

Riječani OPREZ! Ukradena dva automobila i moped, opljačkane kuće na Kantridi

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Osumnjičeni za pljačke na Kantridi 55-godišnjak je kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.U protekla dva dana policija je zaprimila kaznene prijave koje se odnose na krađe dva automobila i mopeda, riječkih registracijskih oznaka i u vlasništvu hrvatskih državljana, koje su, za sada, nepoznati kradljivci otuđili u Rijeci.


Crni VW Golf, ukraden je u ulici Franje Belulovića na Gornjoj Vežici, između 23. i 25. lipnja, dok su na Podmurvicama otuđeni Toyota Auris, sive boje, i to 25. lipnja u ulici Antona Raspora Španca, a istog dana moped marke Gilera, crne boje, u Čandekovoj ulici. Ukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 60.000 kuna.


U tijeku je intenzivna potraga u sklopu kriminalističkog istraživanja kako bi se pronašla otuđena vozila te počinitelji navedenih kaznenih djela.


Opljačkane obiteljske kuće na Kantridi
Djelatnici riječke Prve policijske postaje proveli su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim državljaninom Kosova zbog sumnje u krađe i teške krađe.


Sumnjiči se da je 24./25. lipnja iz dvije obiteljske kuće na području Kantride ukrao nekoliko ručnih satova, nakit, novčanik s novcem, dokumentima i bankovnim karticama i ostale predmete. Dio predmeta je pronađen i vraćen vlasnicima.


Oštećeni su 30-godišnja hrvatska državljanka i dvojica hrvatskih državljana u dobi od 47 i 64 godine za oko 32.500 kuna.


Osumnjičeni 55-godišnjak je kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.