Manje oružja, manje tragedija

Riječani i Gorani u proteklih nekoliko dana predali veću količinu streljiva, ali i improviziranu bombu

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Arhiva NL

Ilustracija / Arhiva NL

Predmete su od građana na siguran način preuzeli policijski službenici nadležnih policijskih postaja i Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske te će  biti uništeni prema pravilima struke.U proteklih nekoliko dana građani s područja Rijeke i Gorskog kotara policiji su predali oko 200 komada puščanog streljiva, tromblonsku kumulativnu minu, topničko punjenje za minobacačku minu, tridesetak detonatorskih kapisli i improviziranu ručnu bombu.


Predmete su od građana na siguran način preuzeli policijski službenici nadležnih policijskih postaja i Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske te će  biti uništeni prema pravilima struke.


Policija ih je preuzela u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, u okviru koje je od 2007. godine građanima omogućeno da dragovoljno i bez ikakvih sankcija policiji predaju oružje, streljivo i sve druge potencijalno opasne predmete. Radi toga, i dalje  pozivamo sve građane koji još uvijek posjeduju navedene predmete ih predaju policiji. Također, apeliramo na građane da ih ne odlažu na mjestima koja su dostupna drugim osobama, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.
Iz istog razloga upozoravamo građane da ih ne donose sami u policiju, već se jave u najbližu policijsku postaju. Na poziv građana po sve predmete doći će policijski službenici u civilnoj odjeći i sa službenim vozilom bez policijskih oznaka te ih preuzeti na siguran način, a građani će svoj dom učiniti sigurnijim.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti i na besplatan broj telefona 0800 8892.