Nesmotrenost zapovjednika

Ribarska brodica udarila u usidrenu jahtu kod marine Kornati

Hina

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Ilustracija, Foto: S. DRECHSLER

Prema prvim rezultatima očevida hrvatski ribarski brod je zbog nesmotrenosti zapovjednika, J. S., državljanina Hrvatske, prilikom plovidbe udario u jahtu 'Bye', koja plovi pod talijanskom zastavom, a nalazila se usidrena ispred marine 'Kornati'Ribarska brodica udarila je u usidrenu motornu jahtu u petak predvečer pred ulazom u marinu ‘Kornati’ kod Biograda, no nitko nije ozlijeđen i nema onečišćenja mora, izvijestili su u subotu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.


Pomorska nesreća dogodila se jučer oko 18,20 sati, a odmah po dojavi zadarske Pomorske policije djelatnici Lučke kapetanije Zadar isplovili su na poziciju nesreće. Utvrđeno je da u nesreći nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora.


Prema prvim rezultatima očevida hrvatski ribarski brod je zbog nesmotrenosti zapovjednika, J. S., državljanina Hrvatske, prilikom plovidbe udario u jahtu ‘Bye’, koja plovi pod talijanskom zastavom, a nalazila se usidrena ispred marine ‘Kornati’.
Službenici zadarske Lučke kapetanije pregledom oba plovila uočili su manja strukturna oštećenja, a tijekom dana nastavit će se postupak očevida o točnim uzrocima ove pomorske nesreće, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.