Kaznene prijave

Rekordna zapljena droge na otoku Visu: Oduzeto 30 kilograma marihuane

Šarlota Brnčić

Foto MUP

Foto MUP

Kod 55-godišnjaka pronašli su i oduzeli 25 kilograma marihuane, 13 stabljika marihuane visine od 1 do 3 metra, 1215 grama sjemenki biljke marihuane i dvije digitalne vage za precizno mjerenjeNa Visu je pronađeno i oduzeto 25 kilograma marihuane, a radi se o rekordnoj zapljeni droge na otoku.


Djelatnici Policijske postaje Vis upravo su dovršili kriminalističko istraživanja nad 55-godišnjakom zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Tijekom krim-obrade, jučer su, temeljem naloga, obavili pretragu kuće u mjestu Komiža koju koristi 55-godišnjak. Pronašli su i oduzeli 25 kilograma marihuane, 13 stabljika marihuane visine od 1 do 3 metra, 1215 grama sjemenki biljke marihuane i dvije digitalne vage za precizno mjerenje. Uz odgovarajuću kaznenu prijavu smješten je u policijski pritvor.


Iz PU splisko-dalmatinske izvjestili su i kako su djelatnici Službe kriminaliteta droga u suradnji s Policijskom postajom Sinj dovršili tri kriminalistička istraživanja nad 54-godišnjakom, 53-godišnjakom i 49-godišnjakom zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.
Obavljene su pretrage kuće na sinjskom području koje koriste 54-godišnjak, 53-godišnjak i 49-godišnjak, te je tom prilikom kod 54-godišnjaka pronađeno i oduzeto 905 grama marihuane, kod 53-godišnjaka 2930 grama marihuane i kod 49-godišnjaka 356 grama marihuane. Protiv sve trojice su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.