Neodgovorna vozačica

Pijana rekorderka: Izazvala nesreću u Rijeci te napuhala 2,55 promila usred bijela dana

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju te izazivanja prometne nesreće, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena joj je novčana kazna od 22.000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjesecaProšlotjedni neslavni rekorder po visini alkoholiziranosti za upravljačem vozila u Primorsko-goranskoj županiji je žena! Napuhala je usred bijela dana čak 2,55 promila, te je doživjela i prometnu nesreću, srećom bez ozlijeđenih.


Kako je priopćeno iz PU primorsko-goranske, radilo se o 55-godišnjoj vozačici Nissana, riječkih registarskih oznaka, koja je u nedjelju u Zvonimirovoj ulici u 11.40 sati izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom.


Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju te izazivanja prometne nesreće, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predložena joj je novčana kazna od 22.000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.
Prošlog tjedna se dogodilo 53 prometnih nesreća, od kojih pet težih. U nesrećama je šest osoba teže i šest lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 461.400 kuna, a u sudarima su sudjelovala dva strana državljana, četiri pješaka, kao i tri alkoholizirana vozača.


Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 220 vozača, od kojih je kod njih  21 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.


Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 11, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo sedam, dok ih je pet evidentirano u kategoriji između 18. i 25. godine života.