Tjedan u PGŽ-u

Rekorder sa 2,87 promila izazvao lakšu prometnu nesreću u Crikvenici. Nije imao niti zaštitnu kacigu

Šarlota Brnčić

Ilustracija snimio Vedran Karuza

Ilustracija snimio Vedran Karuza

Predložena mu je novčana kazna od 13.500 kuna.Na prometnicama Primorsko-goranske županije prošlog tjedna dogodila se 71 prometna nesreća, od kojih je devet bilo težih.
U nesrećama je devet osoba teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 707.300 kuna.


Uz sedam stranih državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i tri pješaka, kao i osam alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestiran 189 vozač, od kojih je kod njih 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila, a kod dva vozača koncentracija do 0,50 promila.


Najviše alkoholiziranih vozača, njih devet je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam ih je u kategoriji između 18. i 25. godina života, a šest u kategoriji od 25. do 35. godina života.
Najveća koncentracija alkohola od 2,87 promila izmjerena je u četvrtak, 19. svibnja, 29-godišnjaku u Crikvenici. Upravljajući mopedom marke Piaggio, riječkih registracijskih oznaka, 29-godišnjak je oko 15.30 sati izazvao lakšu prometnu nesreću ulici Braće dr. Sobol. Za vrijeme vožnje nije koristio obveznu zaštitnu kacigu.


Priveden je na postupanje u Policijsku postaju Crikvenica te je po završetku zbog počinjenih prekršaja i izazivanja prometne nesreće protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.


Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predložena mu je novčana kazna od 13.500 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom “AM” kategorije u trajanju od šest mjeseci.