Tjedni pregled

Rekorder imao 2,87 promila te doživio nesreću u blizini čvora Čavle. Previše stisnuo gas i udario u ivičnjak

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Kretao se iz smjera Čavli prema Orehovici te uslijed brzine, izlaskom iz zavoja u blizini čvora Čavle udario u uzdignuti betonski ivičnjak, a zatim i u kameni zasjek i plastični stupić



Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodilo se 50 prometnih nesreća, od kojih je jedna bila teža.


Pritom je teže ozlijeđena jedna, a sedam osoba je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 239.800 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, tri strana državljanina, ali i šest alkoholiziranih vozača.


Alkotestirano je 158 vozača, od kojih je kod njih deset utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila. Najviše alkoholiziranih vozača, njih šest je bilo u dobi iznad 35. godine života, tri su bila u dobi između  25. i 35. godina života, a jedan je  bilo u dobi između 18. i 25. godina.




Najveća koncentracija alkohola od 2,87 promila izmjerena je 29-godišnjem vozaču Audija, gospićkih registracijskih oznaka, koji je nešto poslije ponoći 1. travnja prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Kretao se iz smjera Čavli prema Orehovici te uslijed brzine, izlaskom iz zavoja u blizini čvora Čavle udario u uzdignuti betonski ivičnjak, a zatim i u kameni zasjek i plastični stupić.
Sankcioniran je temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.