Vikend u PGŽ-u

Rekorder vozio 208 km/h po autocesti Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovsko. Gotovo dvostruko od dozvoljenog

Šarlota Brnčić

Ilustracija snimio Vedran Karuza

Ilustracija snimio Vedran Karuza

Najveća koncentracija alkohola od 2,06 promila izmjerena je kod DramljaPrometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te je zabilježila ukupno 170 prometnih prekršaja.


Od tog broja 36 je prekršaja prekoračenja brzine, 35 nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok se 10 odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola.


Zabilježeno je i devet prekršaja nepropisnog korištenje mobitela u vožnji te pod dva prekršaja vožnje prije stjecanja prava i vožnja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i još 76 prometnih prekršaja.
Najveća brzina od 208 km/h evidentirana je u petak, oko 12.25 sati, na autocesti Rijeka-Zagreb, kod čvora Vrbovsko.


Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se automobil riječkih registracijskih oznaka kretao na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.


U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.


Najveća koncentracija alkohola od 2,06 promila izmjerena je u petak, oko 13.35 sati, 31-godišnjem vozaču automobila, zagrebačkih registracijskih oznaka na području Jadranske magistrale kod Dramlja.


Zbog počinjenog prekršaja vozač je kažnjen novčanom kaznom od 1.320 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od godinu dana.


Inače, tijekom vikenda su se dogodile 34 prometne nesreće, u kojima je sedam osoba lakše, a isto toliko je i teže ozljeđenih.