Niz nedjela

Razriješen čitav niz krađa, uglavnom goriva i to iz radnih strojeva. “Pao” i prikrivač koji ga je kupio pa skrio

Šarlota Brnčić

Ilustracija Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ilustracija Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 78.000 kuna.Zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela teške krađe, dva kaznena djela krađe i tri kaznena djela prikrivanje na području Karlovca i Duge Rese, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca u dobi od 52, 51 i 32 godine.


Naime, 52-godišnjaka se sumnjiči da je od 13. siječnja do 18. svibnja zajedno s 32-godišnjakom u dva navrata provalio u radne strojeve trgovačkih društava iz kojih su otuđili gorivo.


Nadalje, 52-godišnjaka se sumnjiči da je u istom razdoblju provalio i u obiteljsku kuću i otuđio novac te u dva slučaja provalio u radne strojeva trgovačkih društava i otuđio gorivo.
Također ga se sumnjiči da je počinio dvije krađe kojom prilikom je iz ugostiteljskog objekta u Dugoj Resi otuđio novac, a iz kamiona trgovačkog društva otuđio gorivo.


Ujedno, 51-godišnjeg muškarca se sumnjiči za kaznena djela prikrivanja budući je u tri navrata od 52-godišnjeg muškarca kupio, a zatim i sakrio gorivo, a za koje je znao da je otuđeno.


Ukupna materijalna šteta nastala ovim kaznenim djelima veća je od 78.000 kuna. Protiv osumnjičenika će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena posebna izvješća.