Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci

Ravnatelj pod istragom zbog sumnje da je oštetio zdravstvenu ustanovu na području PGŽ-a za 808.200 kuna

Vladimir Mrvoš

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Postoji sumnja da je omogućio za člana svoje obitelji liječenje u toj ustanovi, i to po cijeni apartmanskog smještaja, izvan ugovora ustanove sa HZZO-om te bez osigurane periodične naplate 


RIJEKA – Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je 22. studenog 2022., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.


Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 61-godišnjak od 2016. do 2020. godine, kao ravnatelj jedne zdravstvene ustanove sa sjedištem na području Primorsko-goranske županije, stavio osobni interes ispred javnog interesa za transparentnim i ekonomičnim korištenjem resursa ustanove i financijskog interesa ustanove te omogućio za člana svoje obitelji liječenje u toj ustanovi, i to po cijeni apartmanskog smještaja, izvan ugovora ustanove sa HZZO-om te bez osigurane periodične naplate. Osnovano se sumnja da je time narušen ugled javne ustanove zbog netransparentnog rada, a unatoč plaćenom iznosu od 606.105 kuna ustanova je oštećena zbog zakašnjele i nepotpune naplate te se okrivljeni 61-godišnjak, osnovano se sumnja, okoristio na štetu ustanove za iznos od 808.200 kuna na ime razlike u cijeni pružene i naplaćene usluge.