Obiteljski nasilnik

‘Rasporit ću te i odsjeći ti glavu’: Riječanin napao suprugu pred djecom, završio u zatvoru

Fiore VežnaverRIJEKA I. F. smješten je u riječki zatvor pod sumnjom da je psihički i fizički maltretirao izvanbračnu suprugu kojoj je i prijetio smrću, prislanjajući joj nož na trbuh i vrat. Tereti ga se za nasilje u obitelji, prijetnju i povredu djetetovih prava.


Nemile scene u obitelji su se, po dosad utvrđenom, događale već duže vrijeme, no slučaj koji je eskalirao do te mjere da je nakon toga 31-godišnjak lišen slobode dogodio se u četvrtak navečer, u obiteljskom stanu na Trsatu. Svjedoci su, nažalost, bila djeca u dobi od dvije i tri godine. Nasilnika se sumnjiči da je, u alkoholiziranom stanju, grubo reagirao nakon što ga je probudila izvanbračna supruga koja je tada ušla u kuću. Spočitavajući joj da se kasno vratila kući, obratio joj se riječima da je »kurvetina«. Kada je otišla do sudopera, prišao joj je, uzeo dva poveća noža, a njihove oštrice prislonio na ženin trbuh, tvrdi tužiteljstvo.


»Sad ću te rasporiti, a ti ćeš to gledati! Sve ću snimiti i onda ću se predati policiji!«, prijetio je supruzi. Žena se izmaknula i krenula prema dječjoj sobi u kojoj su bili mališani. Nasilnika se tereti da ju je na tom putu udario kuhačom po glavi, zbog čega je zatim i legla na krevet. Ušao je za suprugom u sobu, nastavljajujući je vrijeđati. Nakon toga je izašao iz sobe i vratio se s nožem u ruci, sjeo na krevet pored žene. »Zaklat ću te, kurvo jedna! Odsjeći ću ti glavu!«, prijetio joj je, prislonivši vrh noža na ženin vrat, po dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, pretočenoj i u kaznenu prijavu.
Osumnjičeni nasilnik je priveden sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Dušku Tišmi, koji mu je odredio istražni zatvor.