POLICIJA IH PROGONI

Romi imali “rafalni” doček Nove godine: U pretresu kuća zaplijenjene puške i bombe

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićGOSPIĆ – Nekoliko dana pripremana policijska akcija vezana uz jedan video snimak danas je urodila plodom. Naime, Likom već nekoliko dana kruži video snimak na kojem se jedan žitelj iz Perušića i jedan iz okolice Gospića hvale kako su rafalno dočekali Novu 2021. godinu. Istragom je utvrđeno kako je riječ o dvojici Roma koji su Novu godinu slavili rafalnom paljbom iz automatske puške.


Romska naselja Marlovo Polje i Brdo Visoko danas su bili pod opsadom policije. Specijalci sa „fantomkama“ osiguravali su prostor dok je vršena pretraga. Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom iz Perušića i 27-godišnjakom s područja Gospića zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Postupajući po snimci koja se pojavila na jednoj društvenoj mreži, policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršili pretrage na više lokacija na području Perušića i Gospića, te su kod 27-godišnjaka s područja Gospića pronašli automatsku pušku M-70 AB, 81 komad streljiva za tu pušku i šest bombi, koje je neovlašteno posjedovao. Također je utvrđeno da je u novogodišnjoj noći u Perušiću neovlašteno pucao iz zaplijenjenog vatrenog oružja. U tijeku „rafalnog veselja“ u blizini mjesta događaja nalazilo se dvoje djece.


Daljnjim pretragama kod 26-godišnjaka iz Perušića također je pronađena automatska puška i zračna puška.


Pronađeno oružje i streljivo od njih su oduzeti te će protiv njih biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, dok će 27-godišnjak zbog počinjenog prekršaja neovlaštenog pucanja biti priveden uz optužni prijedlog nadležnom sudu.