Napad na cesti

Rabijatna Zadranka prebila dvojicu policajaca: “Nasrnula je na njih rukama i nogama…”

Portal Novi list

Ilustracija

Ilustracija

Liječničkim pregledom, policijskim službenicima utvrđene su lakše tjelesne ozljedePolicijski službenici Policijske postaje Zadar i Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari te nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjena prekršaja.


U petak 24. ožujka u 03.45 sati u Sukošanu policijski službenici u ophodnji su uočili automobil Ford zadarskih registarskih oznaka koji se u vožnji nije držao sredine svoje prometne trake te su ga zaustavili svjetlosnim signalima.


Utvrđeno je kako vozilom upravlja 49-godišnji hrvatski državljanin.
Daljnjim postupanjem vozač je odbio ponuđeno alkotestiranje i test na droge, a pri tom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.


Nakon izdane naredbe da prestane s kažnjivim ponašanjem, vozač se pokušao udaljiti zbog čega su nad njim uporabljena sredstava prisile.


Negodujući zbog policijskog postupanja, iz automobila je izašla 44-godišnja putnica koja je vrijeđala i omalovažavala, a potom i fizički nasrnula na policijske službenike udarajući ih rukama i nogama, uslijed čega je oštetila ručnu radio vezu policijskog službenika.


Vozač i putnica su dovedeni u službene prostorije policije. Liječničkim pregledom, policijskim službenicima utvrđene su lakše tjelesne ozljede, dok 49-godišnjak i 44-godišnjakinja nisu ozlijeđeni.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 44-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Oštećenje tuđe stvari, te je jučer u večernjim satima predana Pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.


Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 49-godišnjak je jučer tijekom dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.