Detalji tragedije u Klokovcu

Putnik pao u potok, a na njega pao automobil i priklještio ga – od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu

Šarlota Brnčić

Ilustracija Filip Brala/PIXSELL

Ilustracija Filip Brala/PIXSELL

Do nesreće je došlo jer policajac van službe nije prilagodio brzinu kretanja automobila.Policijska uprava krapinsko-zagorska izašla je sa detaljima jučerašnje tragične prometne nesreće što se dogodila oko 00.30 sati, u Klokovcu, Općina Krapinske Toplice, a u kojoj su tri osobe zadobile lakše ozlijede, jedna teške tjelesne ozlijede, a jedna je osoba smrtno stradala.


Do prometne nesreće je došlo jer 31-godišnji policijski službenik Policijske uprave krapinsko-zagorske van službe, upravljajući automobilom, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, uslijed čega je ulaskom u zavoj prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kada je njegov automobil s lijeve strane pretjecao automobil kojim je upravljao 27-godišnjak te je došlo do udara lijeve bočne strane automobila kojim je upravljao 31-godišnjak u desnu bočnu stranu automobila kojim je upravljao 27-godišnjak, koji je izbjegavajući sudar lijevim kotačima udario u rubni kamen nogostupa. Tom prilikom došlo je do zanošenja oba automobila po kolniku.


Automobil kojim je upravljao 27-godišnjak sletio je van kolnika, a prilikom slijetanja udario je u smjerokazni stupić, prometni znak i kućicu stajališta autobusa te se nakon prelijetanja odvodnog kanala zaustavio na livadi. Vozač je lakše stradao, kao i putnici u vozilu, 24-godišnjak i 31-godišnjak.
Očevidom je nadalje utvrđeno da je automobil kojim je upravljao 31-godišnjak sletio van kolnika na livadu te nakon toga u kosinu odvodnog kanala te je došlo do prevrtanja vozila po livadi, kojom prilikom su vozač i putnik u vozilu, 34-godišnjak, ispali iz automobila. Prilikom ispadanja vozač je teško ozlijeđen te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zabok, a nakon toga u KB Sestre milosrdnice u Zagreb.


Putnik iz vozila pao je u potok ispunjen vodom, a na njega je pao automobil i priklještio ga te je uslijed zadobivenih ozljeda smrtno stradao. Mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagreb na obdukciju.


Vozačima su izuzeti uzorci krvi i urina poradi ispitivanja prisutnosti alkohola i opojnih droga. Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik ODO iz Zagreba.


Od 1.10 do 13.20 sati za sav promet bila je zatvorena DC 507 te se promet odvijao obilazno uz fizičku regulaciju policijskih službenika.