Kaznena prijava i novčana kazna

Putničkim vlakom usmrtio srnu, a na povratku se zaustavio i pokupio ju. Policija ga zaustavila pijanog u automobilu i privela

Šarlota Brnčić

Foto Goran Ferbezar/PIXSELL

Foto Goran Ferbezar/PIXSELL

Policija ga je tijekom kontrole prometa zaustavila u ulici H. D. Genschera u Vinkovcima, a nalazio se za upravljačem automobila vinkovačkih registracijskih oznaka i pod utjecajem alkohola od 1,22 promila. U prtljažniku automobila pronašli su mu obezglavljen leš srneDovršeno je kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog sumnje u krađu na štetu lovačkog društva iz Starih Mikanovaca.


Policija ga je tijekom kontrole prometa zaustavila u ulici H. D. Genschera u Vinkovcima, a nalazio se za upravljačem automobila vinkovačkih registracijskih oznaka i pod utjecajem alkohola od 1,22 promila. U prtljažniku automobila pronašli su mu obezglavljen leš srne.


Na automobilu je obavljen očevid, a pronađeni leš srne je oduzet te predan na čuvanje lovačkom društvu do pribavljanja naloga za razudbu nad lešinom radi utvrđivanja uzroka nastanka smrti. Temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva Vinkovci, razudbu nad lešinom srne obavio je Veterinarski zavod Vinkovci.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je, nedaleko Željezničke postaje Stari Mikanovci, 56-godišnjak, upravljajući putničkim vlakom na relaciji Vinkovci-Slavonski Brod, naletio na srnu koja je udarom vlaka usmrćena.


Po povratku istom kompozicijom vlaka, na relaciji Slavonski Brod-Vinkovci, 56-godišnjak je zaustavio vlak, uzeo leš srne s mjesta naleta i smjestio u vlak, a po dolasku na Željeznički kolodvor Vinkovci, leš je odložio u prtljažnik svog automobila.


Protiv 56-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu za krađu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Također, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izdan mu je prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom »B« kategorije u trajanju od dva mjeseca.