Ukupno već 92 incidenta

Putnica uporno odbijala staviti masku u zrakoplovu – usred leta morali se vratiti na polazište

Šarlota Brnčić

Foto press

Foto press

Avion se okrenuo iznad Atlantika i vratio u Miami gdje je uhićena.Putnički zrakoplov American Airlinesa koji je letio za London bio je prisiljen okrenuti se usred leta zbog nepoštivanja pravila o nošenju maske, izvijestio je CNN.


– Let American Airlinesa 38 s linijom iz Miamija za London vraćen je u Miami zbog klijentice koja je odbijala poštivati ​​savezna pravila o nošenju maske, stoji u priopćenju American Airlinesa.


Lokalna policija dočekala je let u međunarodnoj zračnoj luci Miami, priopćila je zrakoplovna kompanija.
Policijska uprava Miami-Dade rekla je za CNN da ih je nazvala zrakoplovna kompanija u vezi sa putnicom koja je odbila nositi masku.


– Nakon što je zrakoplov stigao do izlaza, putnicu su iz zrakoplova ispratili službenici MDPD-a bez incidenata. S putnicom je potom administrativno postupalo osoblje American Airlinesa, izjavio je detektiv A. Colome iz policijske uprave Miami-Dade.


Prema stranici za praćenje letova FlightAware, zrakoplov je sletio natrag u Miami sat i 48 minuta nakon što je poletio.


Let zrakoplova Boeing 777 otkazan je nakon incidenta, a na njemu je bilo 129 putnika i 14 članova posade. Nije bilo ozlijeđenih putnika ili članova posade.


– Zahvaljujemo se našoj posadi na profesionalnosti i ispričavamo se našim klijentima zbog neugodnosti, stoji u priopćenju Americana.


Prema podacima Federalne uprave za zrakoplovstvo do 18. siječnja, u ovoj godini već je podnijeta 151 prijava protiv neposlušnih putnika. Od toga su 92 bila incidenta povezana s maskama. Na stranici za praćenje Agencije vidljivo je da su do sada ove godine pokrenute 32 istrage i u 4 navrata su morali intervenirati organi reda.