Nedozvoljena trgovina

Putem interneta nabavljao veće količine metamfetamina i nedozvoljenih lijekova iz raznih dijelova Europe

Šarlota Brnčić

Foto: Pu zagrebačka

Foto: Pu zagrebačka

U stanu mu nađeni i razni lijekovi za potencijuPolicijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” i “Nedozvoljena trgovina”.


Sumnja se da je osumnjičeni, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje preprodaje, putem interneta s područja Kraljevine Nizozemske i Litve nabavljao veće količine metamfetamina, koju je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Medveščaka.


Također se sumnja da je u konkretnom razdoblju od 2022. godine, a radi daljnje preprodaje, putem interneta s područja Slovačke nabavljao veće količine lijekova za koje od strane Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMEDA-a) ne posjeduje odobrenje za stavljanje u promet u Republici Hrvatskoj.
Jučer, a u sklopu kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke obavili su pretragu na području Medveščaka na adresi boravka osumnjičenog te su pronašli ukupno 47,6 grama droge metamfetamin pakirane u 39 paketića, ukupno 430 ml droge GBL (gama-butirolakton) pakirane u 10 staklenih bočica te ukupno 14 originalno zapakiranih kutija tableta za potenciju, 76 originalno zapakiranih tableta za potenciju uz još 120 komada tableta raznih marki za potenciju kao i vagu za precizno mjerenje težine.


Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku te je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.