Lažni lovci

PUPG: Četvorka osumnjičena da su nabavili lažna uvjerenja i diplome o položenim lovačkim ispitima

Šarlota Brnčić

foto: arhiva NL/Sergej Drechsler

foto: arhiva NL/Sergej Drechsler

Nadalje, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su doveli u zabludu tvrtku iz Zagreba, a temeljem dostavljene lažne dokazne dokumentacije, odnosno izdane lovačke iskaznice, javne isprave kojima se dokazuje da su osposobljeni za obavljanje lova.Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38, 52, 55 i 62-godišnjakom zbog sumnje u kaznena djela krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja.


Sumnjiče se da su tijekom ožujka 2019. godine nabavili lažna uvjerenja o osposobljenosti za lovca i diplome o položenim lovačkim ispitima, iako nisu prisustvovali predavanjima, ni pismenom i usmenom ispitu za lovca pred ispitnim povjerenstvom te tako pribavljenu dokumentaciju uporabili kao pravu ishodujući lovačke iskaznice.


Nadalje, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su doveli u zabludu tvrtku iz Zagreba, a temeljem dostavljene lažne dokazne dokumentacije, odnosno izdane lovačke iskaznice, javne isprave kojima se dokazuje da su osposobljeni za obavljanje lova.
Protiv četvorice osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.