Stravično

Puneći spremnik automatske puške prijetio supruzi ubojstvom. Pucao rafalno i pojedinačno u svim smjerovima

Šarlota Brnčić

Foto Arhiva/NL

Foto Arhiva/NL

Godinama ju fizički zlostavljao te zastrašivao, govoreći da će ozlijediti i dijete.Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Općinskom državnom odvjetništvom u Osijeku kaznenu prijavu protiv 51-godišnjaka i to zbog nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava, prijetnje, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Postoji osnovana sumnja da je od 1. lipnja 2015. do točno neutvrđenog dana 2018. godine u obiteljskoj kući u jednom mjestu na području Osječko-baranjske županije, učestalo psihički zlostavljao svoju suprugu govoreći joj razne pogrdne riječi, zastrašivao ju govoreći da će ozlijediti nju i njihovo zajedničko dijete te ju fizički zlostavljao.


Sumnja se i da je od točno neutvrđenog dana 2018. godine do 22. siječnja ove godine, u nazočnosti zajedničkog djeteta, pod utjecajem alkohola, psihički zlostavljao svoju suprugu vrijeđajući ju i prijeteći joj, kao i da je 22. siječnja pred djetetom, puneći spremnik automatske puške, zaprijetio da će ubiti suprugu.
Nadalje, da je istog dana u jednom ugostiteljskom objektu pred bratom svoje supruge ponovio prijetnje da će nanijeti zlo njoj i djetetu, kao i da je po povratku iz ugostiteljskog objekta, u kasnim večernjim satima u dvorištu obiteljske kuće, koja je u blizini drugih kuća, a kada su došli policijski službenici, pucao iz automatske puške rafalno i pojedinačno u svim smjerovima.


Prilikom pretrage osumnjičenikove kuće pronađena je automatska puška, vojna puška, spremnici za automatsku pušku od kojih je u jednom bilo više komada streljiva, jedna ručna bomba i više stotina komada vojnog puščanog i pištoljnog streljiva, a što mu je sve potom oduzeto.


Osumnjičeni 51-godišnjak je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku, na prijedlog državnog odvjetništva, odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.