Kriminalac s potjernice

Puljanin ženu vezao lisicama i zatočio ju u stanu, pa elektrošokerom napao policajce

Portal Novi list

Foto Sasa Miljevic/PIXSELL

Foto Sasa Miljevic/PIXSELL

Osumnjičeni je ispred sobe postavio kameru koja je bila povezana s njegovim mobitelom kako bi imao nadzor nad njom u svakom trenutku. Žena je 12. prosinca uspjela iskoristiti nepažnju počinitelja i pobjećiNa pulskim ulicama proteklih dana dešavala se prava policijska hajka za kriminalcem s potjernice, a danas je u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske policija privela muškarca koje se sumnjiči za popriličan broj kaznenih djela, među kojima su prijetnja, protupravno oduzimanje slobode, neovlašteno slikovno snimanje, neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i prisila prema službenoj osobi, javlja Glas Istre.


Riječ je o 30-godišnjem hrvatskom državljaninu za kojim je bila raspisana tjeralica zbog sumnje da je prosincu prošle godine počinio kaznena djela na štetu 40-godišnje žene.


Naime, 12. prosinca policija je zaprimila dojavu da je 40-godišnjakinja uspjela pobjeći muškarcu koji ju nekoliko dana držao zatvorenu u stanu.
Utvrđeno je kako je osumnjičeni 9. prosinca u stanu u Kvarnerskoj ulici u Puli fizički napao ženu, vezao joj ruke lisicama i zaključao je u stan, a potom ju je u večernjim satima automobilom prevezao u drugi stan na području Pule.


Tamo je ženu ponovno fizički napao, prijetio joj je te ju je do 12. prosinca držao zaključanu u jednoj sobi.


Foto galerija: U Puli uhićen nasilnik koji je ženu zatočio u stanu, a policajce napao elektrošokerom Foto: Dejan Štifanić, Glas Istre


Osumnjičeni je ispred sobe postavio kameru koja je bila povezana s njegovim mobitelom kako bi imao nadzor nad njom u svakom trenutku. Žena je 12. prosinca uspjela iskoristiti nepažnju počinitelja i pobjeći, a kod 30-godišnjaka je ostalo njeno vozilo koje je muškarac neovlašteno uzeo.


Ženi je u pulskoj bolnici pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.


Prethodnih dana policija je intenzivno tragala za počiniteljem ovog zločina, te su ga u utorak, 2. veljače oko 1 sat uočili su na Usponu Vincenta iz Kastva i pokušali provjeriti identitet.


Muškarac se oglušio na zapovjedi policijskih službenika te je u fizičkom sukobu s policajcima osumnjičeni elektrošokerom lakše ozlijedio dvojicu policijskih službenika i pobjegao s mjesta događaja.


U konačnici je osumnjičeni uhićen jučer, 4. veljače u popodnevnim satima, u stanu u Ulici Sergijevaca.


Osim njega, uhitili su i 20-godišnjakinju, za koju je utvrđena sumnja da je pružala smještaj 30-godišnjaku kako bi se sakrio od policije, iako je znala što je učinio, te se protiv 20-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.


Prilikom uhićenja počinitelja policija je pronašla 12.7 grama amfetamina, 7.1 gram marihuane i pet tableta Normabela, te je 30-godišnjaku izdan prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.