Pula: Privedeni britanski dileri s drogom vrijednom 1,2 milijuna kuna

Hina

foto: Glas Istre

foto: Glas Istre

Dvadesetak minuta iza ponoći na ulasku u pulsku Arenu, gdje se održavao festival, policajci su prvo zatekli 30-godišnjaka i 26-godišnjaka koji su kod sebe imali više vrećica s kokainom i ketaminom te tabletama MDMA-a.PULA – Veće količine raznih vrsta droge vrijedne 1,2 milijuna kuna otkrila je u Puli istarska policija kod petero državljana Velike Britanije, koji su privedeni zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.


Načelnik pulske policijske postaje Vjekoslav Vukšić rekao je u petak na konferenciji za novinare kako je u noći na četvrtak, na otvaranju pulskog Dimensions festivala elektronske glazbe, policija uhitila petero Britanaca u dobi od 30, 27, 26, 25 i 22 godine.


Od njih je ukupno zaplijenila 450.9 grama kokaina, 360.6 grama ketamina, 7.234 tableta MDMA-a, 194 grama praškastog MDMA-a, 1.001 komad LSD-a i 72.6 grama marihuane.
Dvadesetak minuta iza ponoći na ulasku u pulsku Arenu, gdje se održavao festival, policajci su prvo zatekli 30-godišnjaka i 26-godišnjaka koji su kod sebe imali više vrećica s kokainom i ketaminom te tabletama MDMA-a.


Ispred kamp kućice, u kojoj su osumnjičeni boravili u kampu, s raznim vrstama droge zatečeni su i 27-godišnjak i 25-godišnjak te 22-godišnjakinja.


Temeljem sudskog naloga pretražena je kamp kućica gdje je pronađena najveća količina droge, ali i tri digitalne vage za precizno mjerenje težine, vrećice i vakumski stroj za pakiranje, kao i 250 tisuća kuna u stranim valutama.


Protiv Britanaca je podnijeta kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.