Obračun u centru grada

PUCNJAVA U SPLITU Umro i treći upucani muškarac, uhićene dvije osobe

Hina

Foto Milan Sabic/PIXSELL

Foto Milan Sabic/PIXSELL

Neslužbeno se doznaje da je jedna osoba uhićena u Varošu, a druga u jednom kafiću na Skalicama. U gradu je i dalje puno policije koja najviše čuva Varoš, koji je i dalje zatvoren za prolazSPLIT Oko 15.30 sati na splitskom Šperunu je napadač ubio prvog muškarca koji je bio na motoru, nekoliko minuta kasnije je zapucao i na drugog mladića u Radmilovićevoj, te zatim na trećeg. Prva dvojica umrla su na mjestu napada, a treći u bolnici.


Zbog te je pucnjave policija cijelo popodne i večeras preko medija upozoravala građane da izbjegavaju taj dio grada.


NOVO! 19:57 Splitska policija uhitila je dvije osobe koje je privela u policijsku upravu, te su počeli kriminalističko istraživanje vezano uz popodnevno trostruko ubojstvo u centru grada, službeno je potvrdio večeras na terenu Marko Srdarević, zamjenik načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave, javlja Hina. 
Neslužbeno se doznaje da je jedna osoba uhićena u Varošu, a druga u jednom kafiću na Skalicama. U gradu je i dalje puno policije koja najviše čuva Varoš, koji je i dalje zatvoren za prolaz.


Prema dosadašnjim informacijama, trostruko ubojstvo se dogodilo oko 15.30 na Šperunu, u samom centru grada, te u Radmilovićevoj ulici. Napadač je prvo ubio muškarca koji je bio na motoru, nekoliko minuta kasnije je zapucao i na drugog mladića u Radmilovićevoj, te zatim na trećeg. Prva dvojica umrla su na mjestu napada, a treći na operacijskom stolu u splitskoj bolnici.


Ubojica je bio odjeven u crno i nosio je kalašnjikov. Rafalno je pucao na svoje žrtve. U jednom trenutku je i snimljen kako hoda s oružjem po Varošu.


NOVO! 19:35 Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara objavio je večeras da je trostruki ubojica uhićen i zahvalio policiji na brzom djelovanju i informiranju 


»Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj«, napisao je splitski gradonačelnik na Facebooku


NOVO! 18:27 Splitska je policija kasno popodne službeno potvrdila da je i treći muškarac na kojeg je danas pucano u samom središtu grada od teških ozljeda umro u KBC-u Split, no nije potvrdila da je ubojica uhićen, javlja Hina.


Index javlja da su uhićene dvije osobe te da je jedna od njih brat jednog od ubijenih. 


Iako su neki portali objavili da je uhićen ubojica, policija to službeno nije potvrdila, a tome u prilog pokazuje i sva sila policije na terenu. Split je pun policije, na terenu su svi rodovi, od uniformiranih do onih u civilu, interventne do specijalne, javlja Hina.


Pucnjava se dogodila oko 15.30 sati na Šperunu gdje je ubijen prvi muškarac koji je bio na motoru. Nekoliko minuta kasnije je zapucao i na drugog mladića u Radmilovićevoj, te na trećeg, no još se uvijek i pouzdano ne znaju detalji.


Pucnjava u Splitu / Foto Milan SABIC / PIXSELL


Pucnjava u Splitu / Foto Milan SABIC / PIXSELLDvojica upucanih muškaraca su odmah umrli, a treći je umro na operacijskom stolu u splitskoj bolnici. Svjedoci pucnjave kažu kako se čula rafalna paljba, da je neslužbeno pucao splitski pomorac F.Z., a smrtno su nastradali J.M. i J.T.


Kako se doznaje na terenu, F.Z. je u osvetnički pohod krenuo zato što su mu sada već nastradali mladići maltretirali brata zbog čega je reagirao pucnjavom.


Špekuliralo se i da su dvojica ubojica, no kasnije se pokazalo da to nije točno.


Zbog te je pucnjave policija cijelo popodne i noć preko medija upozoravali građane da izbjegavaju taj dio grada.