U alkoholiziranom stanju

Pucao iz automatske puške, koju je ilegalno posjedovao, prema policijskim djelatnicima i susjednim kućama

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Reuters

Ilustracija / Reuters

Brzom reakcijom interventne policije 51-godišnjak je svladan i uhićen.Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 51-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.


Njega se sumnjiči da je u subotu, u kasnim večernjim satima, u Jagodnjaku, u dvorištu obiteljske kuće, u alkoholiziranom stanju pucao iz automatske puške, koju je ilegalno posjedovao, u smjeru policijskih službenika i susjednih kuća.


Brzom reakcijom interventne policije Policijske uprave osječko-baranjske, 51-godišnjak je svladan i uhićen na mjestu događaja.
Temeljem naloga suda, jučer su djelatnici policije obavili pretragu doma i drugih prostorija u Jagodnjaku, vlasništvo 51-godišnjaka. U pretrazi su pronašli i oduzeli ručnu bombu, pušku i više komada streljiva.


Osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu je podnijeta odgoarajuća kaznena prijava.