PODNESEN OPTUŽNI PRIJEDLOG

Pucali iz pištolja u novogodišnjoj noći, pa snimku stavili na Facebook: Policija ih je “lajkala”

Šarlota BrnčićRovinjska je policija provela krim istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica mladića i djevojka pucali iz plinskog pištolja. Naime, nakon što je policija putem anonimne aplikacije »MUP Sigurnost i povjerenje«  zaprimila dojavu o pucnjavi u Rovinjskom Selu, policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili da su dvojica 23-godišnjaka i 18-godišnjakinja u novogodišnjoj noći pucali iz plinskih pištolja.


To su mobitelom snimili njihovi prijatelji i objavili snimku na društvenoj mreži. Također je utvrđeno da jedan plinski pištolj nije prijavljen nadležnoj policijskoj postaji.


Zbog sumnje da su počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv djevojke i dvojice mladića podnosi se optužni prijedlog nadležnom sudu.
Buzetska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada, nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu stana u kojem osumnjičeni boravi te su pronašli zračnu pušku, za koju je vještačenjem utvrđeno da je prepravljena u vatreno oružje kalibra šest milimetara. Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava u redovnom postupku.