Dolijao

Provalio u tri tvrtke u Rijeci, a sa parkinga na Srdočima otuđio čak tri teretna vozila

Šarlota Brnčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Koristio ih je sve dok ih 2. travnja nisu pronašli policijski službenici na KrnjevuU riječkoj Prvoj policijskoj postaji dovršeno je krim istraživanje nad 26-godišnjakom pod sumnjom u tri kaznena djela teške krađe, od kojih je jedna u pokušaju, kao i tri kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.


Osumnjičenik je između 27. veljače i 13. ožujka ove godine provalio u dvije tvrtke na riječkom području iz kojih je otuđio alat (dvije bušilice i brusilicu, više bakrenih plosnatih šipki, razni elektro materijal i drugi alat). Također se sumnjiči da je 14./15. ožujka provalio u jednu tvrtku u Rijeci s namjerom krađe električnih kabela koje na kraju nije uzeo.


Pored svega toga, otkriveno je i da je u razdoblju do 8. do 15. ožujka otuđio tri teretna vozila marke Citroen i Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, s parkirališta na Srdočima.
Koristio ih je sve dok ih 2. travnja nisu pronašli policijski službenici na Krnjevu. Vozila su vraćena vlasniku, a navedenim kaznenim djelima osumnjičenik je oštetio tvrtke iz Rijeke i iz Ivanić Grada za iznos od oko 600.000 kuna.


Po završetku kriminalističkog istraživanja, 26-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.