Gospodarenje otpadom

Protivno propisima dovezena i istovarena veća količina auto otpada: prešani lim, plastika, sjedala i drugi dijelovi

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Promptno poduzete radnje kako bi se utvrdio identitet osobe koja je bila zadužena za zbrinjavanje otpadaNakon što je u srijedu, 25. siječnja policija zaprimila saznanja kako su na benkovačkom području nepoznate osobe u jutarnjim satima na otvorenom prostoru na ulazu u mjesto Budak odložile veću količinu otpada, policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su poduzeli mjere u cilju utvrđivanja okolnosti i pronalaska nepoznatih počinitelja.


Na mjestu odloženog otpada, policija je odmah provela očevid, kojim je utvrđeno kako je nepoznata osoba protivno propisima, teretnim vozilom dovezla i istovarila veću količinu auto otpada, oko 30 metara kubnih: prešani lim, plastiku, sjedala i druge razne prešane dijelove, koji su odloženi u polje.


Potom su promptno poduzete potrebite mjere i radnje kako bi se utvrdio identitet osobe koja je bila zadužena za zbrinjavanje otpada, a tijekom postupanja policijski službenici prikupili su korisne informacije o porijeklu odloženog otpada.
Nadalje, utvrđeno je kako je odgovorna osoba društva s ograničenom odgovornošću za zbrinjavanje otpada, sa područja primorsko-goranske županije, bila u obvezi na pravilan način zbrinuti otpad na predviđenom odlagalištu otpada na području izvan zadarske županije, međutim otpad su zaposlenici protivno propisima, teretnim vozilom odložili na benkovačkom području.


U cilju pravilnog zbrinjavanja otpada i sprječavanja onečišćenja okoliša, o događaju je upoznato nadležno državno odvjetništvo kao i druge nadležne službe, nakon čega je odgovorna osoba društva preuzela odloženi otpad koji je potom prevezen na odlagalište.


Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o gospodarenju otpadom policija će protiv odgovorne osobe proslijediti obavijest nadležnom Državnom inspektoratu.