Tjedan u prometu

Prošlotjedni “pijani” rekorder izazvao prometnu u Šilu. Izmjerili mu 2,15 promila

Šarlota Brnčić

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

U tjednu je alkotestirano 205 vozača, od kojih je kod njih 14 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila. Dvojica vozača su odbila alkotestiranjeNajveća prošlotjedna koncentracija alkohola od 2,15 promila izmjerena je na otoku Krku 59-godišnjem vozaču Forda, slovenskih registarskih oznaka, inače slovenskom državljaninu s odobrenim stalnim boravkom u RH.


On je u petak, oko 14.30 sati, pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u mjestu Šilo na području Dobrinja. Zbog izazivanja prometne nesreće i vožnje pod utjecajem alkohola prekršajno je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Jučer mu je sudac Prekršajnog odjela nadležnog Općinskog suda izrekao novčanu kaznu od 10.000 kuna i zabranu upravljanja vozilom B kategorije na rok od tri mjeseca.
U tjednu je alkotestirano 205 vozača, od kojih je kod njih 14 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila. Dvojica vozača su odbila alkotestiranje.


Najviše alkoholiziranih vozača, njih 12 je bilo u dobi iznad 35. godine života, tri su bila u dobi između 25. i 35. godina života, dok su dva vozača evidentirana u kategoriji od 18. do 25. godina života.


Dogodilo se i 68 prometnih nesreća, od kojih su dvije bile teže. U nesrećama su sudjelovala tri stranca, jedan pješak te sedam alkoholiziranih vozača. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 471.700 kuna.