Predani pritvorskom

Pronađena konoplja kod obojice, a kod mlađeg još i ulje konoplje, amfetamin, kokain, smola i punilo za miješanje

Šarlota Brnčić

Foto: Pu zagrebačka

Foto: Pu zagrebačka

Kaznena prijava dostavljena Općinskom kaznenom državnom odvjetništvuPolicijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.


Sumnja se da je prvoosumnjičeni, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje preprodaje, na za sada neutvrđen način, nabavljao veće količine kokaina, amfetamina, konoplje, smole i ulje konoplje, koju je potom skrivao, miješao s punilima vagao i prepakiravao u stanu na području Medveščaka, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje prodavao na nezakonitom tržištu i drugim preprodavačima među kojima je i drugoosumnjičeni.


U sklopu kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke obavili su pretragu na području Medveščaka na adresi boravka osumnjičenog te su pronašli ukupno 685 grama konoplje tipa droga pakirane u 12 različitih paketa, 38 grama smole konoplje tipa droga pakirane u 2 različita paketa, 42.5 grama droge kokain pakirane u 3 različita paketa, 288 grama droge amfetamin pakirane u 5 paketa, 21.9 ml ulja konoplje tipa droga pakirane u 7 medicinskih šprica, 243 grama punila za miješanje s drogom radi povećanja mase droge i dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je drugoosumnjičeni, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, radi daljnje preprodaje, od prvoosumnjičenog nabavljao veće količine konoplje tipa droga koju je potom prodavao na nezakonitom tržištu.


Drugoosumnjičeni je policijskim službenicima prilikom uhićenja dragovoljno izručio ukupno 115.9 grama konoplje tipa droga i novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.


Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičenici su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku te je kaznena prijava dostavljena Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.